Close

Max rájön, hogy nem fog húsz macskával, egyedül meghalni, miután félresiklott egy beszélgetése

15:46 – a beszélgetés félresiklott. Valamit nagyon félreértettem.

15:49 – Úristen, most tuti meggyűlölt és mindenkinek elmondja, milyen szánalmas vagyok, ez fog visszhangzani az életemben, soha többet nem hagyhatom el a házamat, egyedül fogok meghalni húsz macskával az ölemben, már csak tizennyolc kell úgyis.

15:55 – Oké, oké, oké. Gondoljuk át higgadt fejjel, ahogy tanultuk. Mi az automatikus, azonnali gondolat? Mi az, amit szarul gondoltam ki? Honnan tudjam, mi az én gondolatom és mi az, ami tényleg megtörtént? Mi a valóság?!

16:21 – Szóval úgy tűnik, mégsem olyan katasztrofális, vagyis hát, beláttam, hogy nem fogok húsz macskával, egyedül meghalni. Sőt, az is lehet, hogy nem mondják el, milyen szánalmas vagyok. Gondolom. Remélem. Ideje más tollával etetni az agyamat, szóval, hogyan is van az az idézet?

16:26 – újratelepítem a Pinterestet.

16:47 – „a hibáim nem határoznak meg engem”. „Több vagyok, mint a gondolataim”. „Egy hiba nem tesz szégyenné, egymillió hiba nem tesz szégyenné” … Ezen a ponton magzatpózban ringatom magam a kanapén. A bátyám berobog az ajtón, aztán satufék, rükverc, kimegy az ajtón.

17:00 – Azt mondják, ha az ember szomorú, nem kéne szomorú zenét hallgatnia, mert csak rosszabb lesz. Szóval tegyünk be valami vidámat. A Vad Fruttik több, mint perfekt.

17:19 – Ma este ki kéne mennem csillagokat nézni. Holnap lemenni a partra, vagy bemenni a könyvtárba, találni egy regényt, ami megváltoztatja az életemet, vagy legalábbis, választ ad arra, hol rontottam el a beszélgetést. Lehet, nem az a regény mondja meg. Lehet, hogy nem egyvalami mondja meg – hanem egy újabb, jobb beszélgetés, egy pillantás a hegyről a mélybe, ahonnan jöttem. Ez egész jó idézet lehetne.

17:27 – megszerkesztek egy idézetképet. „egy pillantás a hegyről a mélybe nemcsak a hibáidat mutatja meg, hanem azt is, mennyit tanultál belőlük”. Völgy, köd, alulszaturált világ, kacskaringós betűk. Mehet is a Pinterestre.

17:36 – iszom egy forrócsokit. Megnézek egy filmet.

18:54 – Tudod mit? Lehet, nem is rontottam el olyan nagyon. És ha igen, azt hiszem, nem emiatt fogok húsz macskával, egyedül meghalni.

19:02 – megölelem a két macskámat.