Close

A világ teremtése

Minden Hogyan ne írjunk blogot? cikkben, amin átrágtam magam, az szerepelt az első helyen, hogy “ne nyisd egy »Üdv a blogomon!« poszttal!”. De nekem tetszik ez a 2010-es évek eleji megoldás, szóval

Üdv a blogomon!

Ezen a helyen irodalmat találsz, legalábbis, annak kitekert értelmezését. Írások, történetek, versek, mindet a nyakadba fogom zúdítani, már amennyiben hajlandó vagy a dézsa alatt állni. Nem erőszakolom rád az olvasást. Gyakran én sem tudom magamra erőszakolni az írást, szóval szerintem abszolút kvittek vagyunk.

De hogy is született ez a katyvasz?

Nos, úgy tartják, az univerzum egyetlen kis részecske robbanásával jött létre. Miért robbant? Mert volt rá esély. Egy a végtelenhez, igaz, de volt.

Tudod, én nem akartam blogot szaggatni magamból, nem akartam felrobbanni. De talán az az egy részecske sem akart – ki tudja? A dolgok megtörténnek. Azt hiszem, az univerzum is egyszerűen csak megtörtént.

A korona is megtörtént, én pedig piszkosul unatkozom idebent.

Olyan, mintha az oldalamhoz kötözték volna a karjaimat és egy lakatlan, családi ház méretű szigetre űztek volna, aztán mindennek a tetejébe megkértek, hogy éljem túl, miközben még normál körülmények között is hardcore-ban tolom az életben maradást. És be kellett látnom, hogy csak piciny részecske vagyok, tele energiával egy kies, hideg térben. Be kellett látnom, hogy így talán nem leszek képes azt tenni, amire megkértek.

És akkor elkezdtem gondolkodni. És rájöttem, hogy igazából itt van az internet, aminek aztán abszolút nincs vége, és hogy ezt én szépen birtokba vehetném. Nem az egészet, persze, mindössze egy vékony szeletét, de abból aztán az én szeletem lesz. Az én univerzumom, ha úgy tetszik, egy a billió között.

Így robbantam hát fel. Pusztán azért, mert a dolgok megtörténtek. Több dolog, ami azt illeti, nem csupán a korona, ám abban egész biztos vagyok, hogy mindre egy a végtelenhez volt az esély.

Ezért találsz most itt írásokat, szóval adj hálát azoknak a dolgoknak, amik minden nyomós indok nélkül megtörténnek. Ó, meg persze azért is, mert különben nem léteznénk. És mert akkor a madártej sem létezne. Az lenne csak a tragédia!

Jó szórakozást!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *